Un nou Seminar Gratuit creat și prezentat de Urania Cremene în Chișinău, Casa Nunții “Noroc”, Chișinău

Stima de Sine la Copii. Principalul Ingredient al Succesului

Cum să crești un copil care va face mâine o lume mai bună
Am deschis o nouă sesiune în data de 25 Septembrie de la ora 10:00 la 13:00! Ambele sesiuni din data de 24 Septembrie sunt complet rezervate.

Ce poți învăța la acest seminar?
 • Diferența dintre Stima de Sine sănătoasă și atitudinea de superioritate dăunătoare – cum să te asiguri că nu alimentezi orgoliul
 • Să crești un copil care face față situațiilor de bullying, fără să se poziționeze în rolul de victimă, ci mai degrabă să știe cum să le gestioneze, astfel încât să aibă optimismul necesar de a se ridica și de a merge mai departe
 • hrănești încrederea copilului tău în propria-i persoană, astfel încât să fie capabil să își rezolve problemele și să facă față obstacolelor din viață,
 • Să îl ajuți pe copilul tău să reușească, să izbutească, să nu cadă de pe propriile-i picioare și, dacă o face, să fie capabil să se ridice
 • Să îl înveți pe copilul tău să privească eșecurile ca pe un pas înainte în evoluția proprie
 • Să îi predai copilului tău principiul: mai bine te înconjori cu oameni de la care ai ce să înveți decât să fii cel mai deștept din grupul tău (oamenii cu stimă de sine ridicată știu asta și asta îi face să crească constant)
 • Să îi întărești copilului tău încrederea că el poate fi sursa propriilor decizii și alegeri, ajutându-l să devină mai degrabă un lider, decât un executant
 • Să îl înveți cum să se autoevalueze corect, astfel încât să nu intre în relații toxice, sau în joburi slab plătite.
De ce acest seminar?
 • ”mă faci de rușine”,
 • “te vede lumea”,
 • “ceilalți ce notă au luat?”,
 • “ceilalți cum s-au îmbrăcat?”,
 • “dar ceilalți ce au spus?”
Ți s-a întâmplat vreodată să fii într-un restaurant și să vrei să te ridici de la masă ca să mergi până la toaletă?

Simți privirile care te analizează din cap până în picioare?

E ca și cum ai trece printr-un aparat de scanat, de la pantofii pe care îi porți, până la stofa din care e făcută fusta sau calitatea pietrelor de pe cerceii din urechi…

Cam astea primează și în rețelele de socializare, ca un magnet de like-uri și aprecieri.

Îți spun sincer, în astfel de situații, de multe ori mă gândesc, din cauza presiunii pe care o simt, să nu cumva să mă împiedic și să mă fac de rușine.

Sau mai rău, să apar pe Facebook într-o postare cu titlul: Împiedicata de la Food Court.

Ți s-a întâmplat să îți treacă și ție acest gând prin minte?

Acest “să nu mă fac de rușine” e foarte adânc sădit în oameni, mai cu seamă în noi, poporul român, pentru că, îți spuneam, soiul de replici ca…

”mă faci de rușine”,

“te vede lumea”,

“ceilalți ce notă au luat?”,

“ceilalți cum s-au îmbrăcat?”,

“dar ceilalți ce au spus?”,

… erau la ordinea zilei în discuțiile cu părinții noștri, bunicii, dascălii sau chiar prietenii apropiați.

Nu-i așa?

Practic se punea sub lupă mai degrabă capra vecinului, ce se vede peste gardul lui și mai puțin ce avem noi în curte sau cum putem învăța din propriile experiențe sau chiar eșecuri.

De curând am avut ocazia să descopăr, într-o lucrare complexă numită “Psihologia Poporului Român”, scrisă de sociologul Daniel David, o serie de trăsături care mi-au tras un semnal de alarmă pentru ceea ce clădim în generațiile următoare și mai cu seamă în copiii noștri.
Este vorba de:

 • Incapacitatea de a primi critică;
 • Motivație preponderent externă;
 • Lipsa capacității de concentrare, de focus, de conștiinciozitate, de perseverență, de disciplină;
 • Stimă de sine scăzută, comparativ cu a altor popoare.
Aș vrea să ne oprim la două dintre aceste trăsături.

Și anume la stima de sine scăzută și la incapacitatea de a primi critică.

Pentru că aceste două trăsături stau la baza noului seminar gratuit Stima de Sine – Principalul Ingredient al Succesului, pe care l-am creat și la care te invit și pe tine să participi.

Concret, din acest nou seminar vei înțelege diferența între “imagine de sine” și “stimă de sine” și pe care dintre aceste două să te focusezi dacă vrei ca al tău copil să aibă succes în viață.

Mai exact, energia de a obține lucruri are nevoie de:
Un cadru clar
Reguli
O structură
Un scop
Cum ar fi să putem avea și noi, ca popor, într-o generație, două sau trei o Stimă de Sine sănătoasă?

Să fim mai puțin preocupați de “cum ne văd alte țări”… și să reușim să canalizăm ambiția, dorința de a obține, într-un scop mai înalt și într-o structură mai clară.

Să învățăm să transformăm motivația externă în motivație internă, uitându-ne și la binele comun, nu doar la cel individual.

Cum ar fi dacă ne-am folosi de calitățile pe care noi, românii, le avem noi, și să le concentrăm sănătos, cu motivație internă, pe “hai să construim la binele comun”, în loc de “hai să demonstram pe dinafară”?

Acest seminar este pentru tine dacă
 • Vrei să înțelegi corect ce este stima de sine, fără să o confunzi cu aroganța sau cu mândria nesănătoasă,
 • Vrei să înțelegi de ce copiii de astăzi nu mai au răbdare și cum să o dezvolți în copilul tău,
 • Vrei să afli cum poți crește în timp concentrarea copilului tău pe sarcini specifice, de la Lego la teme,
 • Vrei să afli diferența între motivația pe termen scurt și cea pe termen lung,
 • Vrei să înveți cum să crești în timp performanța copilului tău,
 • Vrei să afli de ce dialogul interior este important și cum să îl scrii corect sau cum să îl rescrii acolo unde este cazul,
 • Vrei să înveți să oferi un feedback eficient atunci când dorești să-i îmbunătățești comportamentul copilului tău fără a-l demotiva,
 • Te-ai întrebat vreodată cât de mult contează părerea celorlalți despre tine, atunci când vine vorba despre stima de sine? Ce facem cu ea?
 • Vrei să afli de ce controlul emoțiilor este important pentru succes și vrei să înveți o strategie pentru a-l obține,
 • Vrei să înveți diferența dintre perseverență și conștiinciozitate și cum să le dezvolți pe amândouă copilului tău,
 • Vrei să descoperi legătura dintre autenticitate și stima de sine și să înțelegi de ce mulți părinți eșuează în dezvoltarea ei la copii,
 • Te întrebi dacă perfecționismul este o cale către reușită sau te poți mulțumi cu mai puțin.
Ce primești dacă vii la seminar
2 ore și jumătate de informație de top
Vei învăța cum să clădești, pas cu pas, stima de sine în copilul tău, ingredientul principal pentru o viață de succes
Răspunsurile
de care ai nevoie pentru a-ți înțelege mai bine propriul copil – Sesiunea de Q&A
“Raportul Special în format electronic”
în care îți vei clarifica diferența dintre Stima de Sine, Imaginea de Sine și Încrederea de Sine – ce impact au ele pentru copilul tău, pe care alegi să le alimentezi și pe care nu
“Teme, povești și bunici”
îl vei primi gratuit (doar pentru că vii la seminar) – este un program online, pe care îl vei primi în e-mail imediat după seminar. Te va ajuta să înțelegi mai bine cum impactează aceste 3 subiecte dezvoltarea echilibrată și sănătoasă a copilului tău.
2 lucruri pe care le poți lua acasă de la seminar
All About Parenting este programul online din care vei putea învăța, împreună cu partenerul tău, cum să fiți cei mai buni părinți pentru copiii voștri și cum să le hrăniți stima de sine și încrederea, pe termen lung.
“Cărțile lui Amos” sunt o serie de povești care te ajută să îi predai copilului tău, pe limba lui, principii sănătoase care să îl ghideze în relațiile din viața lui.
Despre Urania Cremene
Urania Cremene este mamă și, probabil, cel mai apreciat expert în Parenting din România.

Cu o experiență de peste 15 ani, ca trainer și public speaker, Urania deține mai multe acreditări naționale și internaționale în urma unor formări ca Master Trainer, Coach și Facilitator.

A susținut sute de programe de training de leadership, pentru cele mai mari companii din România. A avut șansa să lucreze cu mii de oameni în acești ani, majoritatea fiind proprietari de companii, middle sau top manageri.

Parentingul a devenit pentru ea o pasiune și, totodată, o nevoie, acum mai bine de 8 ani, odată cu pregatirea ei de a deveni mamă. Și-a dedicat activitatea părinților și copiilor din această țară și a făcut complet trecerea din zona Leadership-ului de afaceri în zona Parentingului, în anul 2010.

Urania Cremene a dezvoltat All About Parenting – primul program de parenting din România și singurul din lume bazat pe cele mai noi cercetări in știința motivației, cum e Teoria Autodeterminării (creată de cercetătorii Ryan & Deci). Programul are, în momentul de față, peste 8.000 de părinți membri.

În ultimii 3 ani, a organizat peste 300 de seminarii gratuite, conferințe și workshop-uri intensive la care au participat peste 70.000 de părinți din toată țara.

Despre Valentin Nicolae
Povestea lui Valentin începe înainte de revoluție pe când făcea parte dintr-o familie fără posibilități financiare, dintr-un cartier mărginaș al Bucureștiului. Părinții lui au divorțat pe când avea doar câțiva ani, iar pentru Valentin asta a însemnat un acces greu la educație și un efort continuu de a învăța și de a munci în paralel, doar astfel reușind să își susțină studiile. Valentin Nicolae este astăzi doctor inginer în construcții, tatăl lui Aris care are 2 ani, tată bonus pentru Amos, fiul Uraniei de 9 ani, antreprenor și poate mai important, convins de faptul că singura construcție al cărei șantier nu se termină niciodată este propria persoană. De aceea, este continuu atât discipol într-un proces de învățare continuă, cât și învățător, atingând înspre elevare viețile celor din jurul lui. Valentin crede că relația cu proprii copii ne oferă cea mai directă cale către autocunoaștere, vindecarea propriilor răni, întoarcerea la copilul interior, reînvățarea stării de prezență, elevarea spiritului.
Ce pierzi, cel mai probabil, dacă nu vii
 • Nu vei afla metoda care îi întărește copilului tău capacitatea de rezistență la frustrare sau eșec sau cum să se ridice, atunci când cade de pe propriile-i picioare;
 • Nu vei primi tehnicile care te-ar putea ajuta să îl înveți pe copilul tău cum să privească eșecul ca fiind un pas înainte spre evoluția proprie și, astfel, șansele să repete aceleași greșelile vor crește;
 • Nu vei primi principiul prin care poți transforma un dialog interior de soiul “nu știu mate, nu mă pricep la mate, sunt un ratat” în “nu am învățat suficient la mate” sau “nu am fost atent la enunțuri și nu am gândit suficient răspunsurile, data viitoare mă voi strădui mai mult”, pe care să i-l predai copilului tău;
 • Nu vei primi tehnicile prin care să îi predai copilului tău optimismul necesar de a se ridica și de a merge mai departe atunci când are un eșec, ceea ce poate duce chiar la depresie;
 • Nu vei primi metodele prin care să îl ajuți să progreseze de la mici bucurii de moment la rezultate pe termen lung;
 • Nu vei obține frazele magice care să te ajute să îl inspiri atunci când are o performanță de soiul unei cardiograme: îi reușește un proiect, nu îi reușesc alte trei, deci nu e pe o pantă constant ascendentă, ci mai degrabă cu suișuri și coborâșuri;
 • Nu vei afla prin ce metodă poți să înlocuiești recompensele, astfel încât să îi susții eforturile spre obținerea rezultatelor pe termen lung;
 • Nu vei afla care sunt frazele magice prin care poți să îl educi înspre a se motiva intern când vine vorba despre ce are de facut (citit, teme, scris etc.).
 • Cel mai probabil, va trebui să îi reamintești tu despre reponsabilitățile pe care le are, iar un astfel de adult simte constant nevoia de motivație externă: reamintirea deadline-urilor, reașezarea anumitor recompense, discuții despre performanță;
 • Nu vei afla cu ce principiu sănătos poți înlocui convingerea “dacă nu am încredere în mine, nu pot avea relații autentice, de lungă durată, care să mă susțină, să îmi aducă valoare”, astfel încât să aibă relații autentice, de durată.
Dacă nu vrei să ratezi toate acestea, rezervă-ți locul cât mai curând.

Pentru că mulți părinții au cerut acest nou seminar, locurile se epuizează rapid.

Deci, nu amâna înscrierea și haide cu noi în sală!

Ce spun părinții despre seminariile la care au participat până acum
Ai întrebări? Sună sau scrie-le colegelor mele
Loredana
Ana Maria
Ioana
Vor fi bucuroase să te ajute și răspund de luni până vineri între 9:00 și 17:00.
M: contact@uraniacremene.ro
T: 0721 204 007
Copyright © 2019 Bloomanity. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.